Foto: mojnovisad

Novosadski polumaraton koji je održan danas, počeo je minutom ćutanja.

Tako je ukazana čast nedavno preminulom takmičaru Silvesteru Kovaču koji je umro u 94. godini života i do prošle godine bio redovan učesnik Novosadskog maratona i Novosadskog polumaratona.

Pobednici ovogodišnjeg Novosadskog polumaratona, koji je u nedelju održan u glavnom gradu Vojvodine, su Milan Petrović iz Osečine (muška konkurencija) i Vanja Vidović (ženska konkurencija) iz Sremske Mitrovice. Drugoplasirani bio je Strahinja Strlić iz Beograda, a trećeplasirani Nemanja Mikavica iz Stare Pazove dok je među ženama na cilj druga utrčala Pančevka Jelena Sarić, a pratila je Aleksandra Burkanović iz Novog Sada.

Polumaraton je tradicionalno startovao i završio se na Trgu slobode, a učestvovalo je preko hiljadu sportista iz zemlje i inostranstva.

Na deonici od deset kilometara najbolji je bio Novosađanin Nebojša Oprijan, a drugi je stigao Britanac Džejms Ines koji trči za somborski atletski klub dok je trećeplasirani bio Dragan Mladenović iz Svilajnca. U ženskoj konkurenciji na 10 kilometara prvo mesto je pripalo Sandri Uzelac iz Beograda, drugo Mini Kosanović iz Inđije, a treće Novosađanki Marici Perišić.

Foto: mojnovisad

Trku na 5.000 metara najlakše su savladali Beograđani – Filip Milanović, član Atletskog kluba “Crvena zvezda” u muškoj i Vanja Matić u ženskoj konkurenciji.

U nordijskom pešačenju na 10 kilometara pobedila je Jelena Rogić iz Beograda, a na 5 kilometara Zoe Doronjski iz Novog Sada. U štafetnoj trci učestvovali su pripadnici MUP-a, pa su u muškoj konkurenciji prvo mesto zauzeli članovi Jedinice za zaštitu I obezbeđenje, ispred beogradske i novosadske žandarmerije. U ženskoj štafetnoj trci učestvovale su samo članice Jedinice za zaštitu i obezbeđenje MUP-a Srbije što im je automatski zagarantovalo uspeh.

Foto: mojnovisad

Takođe su bile organizovane i trke za rekreativce, za osnovnoškolce, a najveće interesovanje, kao i uvek, izazvala je trka puzećih beba na 4.195 metara.

mojnovisad.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments