Završena dogradnja OŠ “Nikola Tesla”

       
Foto: facebook.com

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Mladen Šarčević posetili su OŠ “Nikola Tesla” koja je obuhvaćena Programom modernizacije škola čija realizacija se odvija u oviru Protokola o saradnji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, JUP Istraživanje i razvoj d.o.o. Beograd i Grada Novog Sada.

“Najlepši zadatak je ulagati u bolju budućnost dece. Zadovoljstvo je videti u roku realizovan veliki projekat kao što je nadogradnja objekta OŠ Nikola Tesla i izgradnja novih sportskih terena. Povećanje broja prvaka nas obavezuje da dodatno ubrzamo tempo i nastavimo da ulažemo u sve novosadske škole. Republika je za ovaj projekat izdvojila 128 miliona dinara, Grad preko 50 miliona, dakle 180 miliona dinara je uloženo za godinu dana u ovu školu, a pre nekoliko godina uredili smo prednje dvorište, pa je u poslednjih pet godina uloženo preko dva miliona evra. Da bismo to omogućili našoj deci, ali i da bismo još više ulagali u socijalnu i zdravstvenu zaštitu, kulturu, sport, moramo više da radimo, da imamo nove investicije i da štedimo tamo gde treba. Stoga moja poruka Novosađanima je da se ne smemo plašiti novih vremena, jer sve ovo činimo kako bi naša deca ostala da žive ovde”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prema rečima ministra Šarčevića za dve godine u Srbiji je uloženo preko 16 milijardi dinara, iz sredstava Republike, Pokrajine i lokalnih samouprava, za 880 školskih objekata koji su dobili novo ruho, od temelja do krova.

“Radimo na tome da škole budu dobro opremljene, digitalizovane, u toku su ozbiljne reforme kurikuluma na svim nivoima obrazovnog sistema, jer nam je cilj kvalitetnija i savremenija nastava”, naglasio je Šarčević.

Foto: facebook.com

Prema rečima direktora OŠ “Nikola Tesla” Igora Milićevića ta ustanova dogradnjom je dobila 1900m2 novog prostora, i to osam učionica, šest kabineta, multifunkcionalnu salu, osam toaleta, novu internet mrežu, protivpožarnu zaštitu i video nadzor. Kako je izjavio uz podršku Grada škola je dobila 3025 m2 sportskih terena, za fudbal, rukomet, košarku, tenis, odbojku, ali i atletsku stazu.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments