Foto: Print screen / YouTube / NOVA VIDEO

Završeno je snimanje filma “Munje: Opet!” scenariste Srđana Anđelića i reditelja Radivoja Andrića.

Kako je Anđelić naveo, nastavku je pristupio kao potpuno novom filmu, “da se ne bi opterećivao onim što je bilo”:

– Naravno, tu su poznati likovi, ali oni su se za ovih dvadeset godina malo promenili. U novom filmu je upleteno više žanrova. U prvom redu to je komedija, ali ima tu i nešto malo akcije, muzičkog filma, roud muvija, i ima nešto malo kritike društva, ne u prvom planu, zabava nam je primarna, ali u drugom planu postoji i taj angažovani sloj, što se od nastavka “Munja” i očekuje.

U filmu glumi i Jelisaveta Seka Sablić. Ona je Smilja Tortura – razredna Mareta, Popa i Gojka.

– Tumačim novi lik, ali ona već ima uspostavljen odnos sa likovima iz prvog dela. Svi koji prate moj rad, znaju da sam poznata po strogim i odsečnim likovima, pravim pravcatim opasnicama. Već dugo ih glumim, što i ne čudi, pošto imam tu potrebnu vrstu glumačke i privatne strogosti. Najviše od svega volim istinu, a pravdu bez strogosti nije lako isterati – objašnjava proslavljenja glumica u izjavi za sajt Filmskog centra Srbije i dodaje:

– Iskreno mislim da će nove “Munje” biti veoma zanimljiv film, veliki hit koji će privući mnogobrojne gledaoce u bioskop. Prvo zato što u njemu igraju majstori iz prethodnog filma, a i zato što su tu sada i novi likovi koji donose jednu novu dinamiku. Među tim likovima je i Smilja Torutra.

U filmu jednu od važnih novih uloga tumači Marko Pavlović, mladi glumac koga je pored mnogih serija igrao i u filmu “Zaspanka za vojnike”.

U pitanju je prilično važna uloga. Sa svojim kolegama Stojšom Oljačićem i Ivanom Zečević glumim mlade hemičare koji se isprva baš neće dobro složiti sa Maretom i Popom. Jedna od važnih tema u ovom filmu je sukob generacija. Imao sam pet godina, kada su se “Munje” pojavile, tako da sam ih gledao kasnije, kad sam malo porastao, i odmah zavoleo. Za mene je to kultni film – rekao je.

Zlatija Ocokoljić Ivanović u “Munjama: Opet!” glumi Jelenu Jovanović, srednoškolsku drugaricu Mareta, Popa i Gojka, koja putuje na Beč kako bi tamo proslavila godišnjicu mature u Gojkovoj organizaciji. Bojan Veljović, član ansambla Kruševačkog pozorišta, u filmu glumi njenog supruga.

Bioskopska distribucija ove dugoočekivane komedije očekuje se tokom 2023. godine.

eKapija.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments