JКP “Vodovod i kanalizacija“ danas je održalo konferenciju za novinare povodom aktuelnih radova koji za posledicu imaju pad pritiska i nestanak vode u većem delu distributivne mreže u naredne dve nedelje.

PROČITAJTE: VODOVOD: Smanjen pritisak na bačkoj strani grada

“Zamenu cevi između stare Filter stanice i rezervoara “Štrand” nije bilo moguće odložiti iz razloga što je cevovod u funkciji od 1963. godine i u protekle dve godine desile su se četiri havarije. Njana sigurnost bila je pod znakom pitanja, a postoji i veoma veliki rizik da takvo stanje ostane. Radovi će trajati dve nedelje, a u posao smo krenuli 19. septembra”, poručio je Nikica Ivić, tehnički direktor JКP-a “Vodovod i kanalizacija”.

Tom prilikom je naglasio da radovi teku dobrim tempom, ali da su uslovi za rad otežani, odnosno da je prostor gde se cev nalazi vrlo nepristupačan, što može uticati na brzinu zamene cevi.

“Problem sa slabijim pritiskom ima kompletna bačka strana grada, kao i niži (ravni) delovi Petrovaradina koji, takođe, pripadaju prvoj zoni vodosnabdevanja. Pritisak je snižen od pola do jednog bara, u zavisnosti od dela grada, a najviše prijava pristiže iz severozapadnog dela Novog Sada – Novog naselja, Detelinare, Veternika i Futoga”, naglasio je Ivić.

Najčešće je reč o starijim zgradama koje ne poseduju hidropak, te na višim spratovima dolazi i do nestanka vode. Na sremskoj strani, osim pomenutih delova, za sada nema problema, međutim ukoliko u toku radova dođe do nepredviđenih okolnosti, postoji mogućnost da i ti delovi ostanu bez vode.

Službe JКP-a “Vodovod i kanalizacija” trude se da distributivni sistem održe funkcionalnim koliko je to moguće, ali još jednom apeluju na sugrađane da imaju strpljenja i razumevanja jer je zamena dotrajale cevi bila neophodna. Radovi predstavljaju deo planskog unapređenja tehničkog sistema i od krucijalne su važnosti za redovno vodosnabdevanje u budućnosti.

Autor: nsuzivo.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Sladjana
20/09/2019 16:39

Gde zivi direktor vodovoda da budem ublizini da imam vodu dve nedelje bez vode jer su normalni strasno a izvrsitelji nas vijaju a sta da platim kad nemam voxe uopste

Novosadjanka
20/09/2019 18:31

Vesti koje plasirate nisu istinite, jer su vam dali laznu informaciju. Pozabavite se informacijom da 26 sati vec nemaju ni kap vode gradjani koji zive u zgradama bez hidrofora (nema ni tehnicke mogucnosti da se ugradi tako tvrde lica koja su upucena). Molim vas da vam neko razjasni, jer nama nije jasno kako je moguce ostaviti 14 dana te objekte bez trunke protoka vode? Konkretno u pitanju je objekat na adresi Futoski put 16. Molim vas objavite ovo. Zelimo da se ovo cuje. Zelimo da cujemo sta ce gradonacelnik povodom ovoga da preduzme i kako je smeo ovo da dozvoli.… Učitaj još »

Novosadjanka
20/09/2019 21:57

Zasto niste objavili moj komentar?

Sonha
21/09/2019 22:52

Nema sremske ni bačke strane Novog Sada. Novi Sad je u Bačkoj i nalazi se na levoj obali Dunava. Petrovaradin je u Sremu i na desnoj strani Dunava. Bilo i biće. Petrovaradin je stariji od Novog Sada i tačka.