Marko Ždero je trener basketaša od prošle godine; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Marko Ždero, trener basketaša, vratio se pre tri dana u Novi Sad iz Japana. Svoju ulogu trenera sada vodi na 9000 kilometara daleko od svojih reprezentativaca. 

-Konstantno smo na vezi sa našim timom. Danilo Lukić je više zadužen za skauting i materijal za video, a ja više za komunikaciju i podršku. Čuli smo se jutros, da vidim da li su odmorni, da se dogovorimo oko taktika i pretresemo brzinski- rekao je Ždero.

Reprezentacija je juče pobedila selekciju Rusije, rezultatom 21:10. Danas igra sa njima za finale, a trener to komentariše ovako.

-Ta utakmica juče nije bila realna, kada je igra Rusije u pitanju. Oni su uradili jedan pametan potez i sa nama odigrali su lagan basket, gde su motivisani i koncentrisani pogodili sve što su šutirali- izjavio je Ždero za NS Uživo.

Istakao je da kada se završe Olimpijske igre poslednja stvar o kojoj će razmišljati je oporavak.

-Samo da se ovo sve završi, ovaj pripremni period je bio dugačak. Tri meseca smo nerazdvojni, pa i više zajedno sa takmičenjem. Svima nam je današnji dan važan, svi smo u zenu, fokusirani i šaljemo pozitivnu energiju da se sve to završi i da odahnemo kad sve ovo prođe- rekao je Ždero.

Ivona Karan

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments