Претрага
Претрага
Close this search box.

Zelenilo počelo prolećno uređenje grada: Na Detelinari sakupljano lišće, u staničnom parku sađeno drveće

Foto: JKP "Gradsko zelenilo" Novi Sad
Kod dečijeg igrališta i sportskog terena na Detelinari, u bloku oivičenom ulicama Janka Čmelika, Veselina Masleše, Orlovića Pavla, Katarine Ivanović, radnici JKP „Gradsko zelenilo“ počeli su prolećno uređivanje zelenih površina.

– Ovom prilikom su nam se priključili sugrađani koji žive u ovom delu grada, sa željom da aktivno učestvuju u uređenju prostora, gde provode svoje slobodno vreme. Sakupili smo četiri traktorske prikolice lišća, koje će u našem kompostarijumu biti prerađeno u kompost, koji će biti iskorišćen za sadnju drveća, cveća i ukrasnog šiblja u gradu i prigradskim naseljima. Juče smo lišće sakupljali na više lokacija, u Dunavskom parku, u parku kod Železničke stanice, gde smo posadili 8 sadnica novog drveća. U narednim danima nastavićemo sa sakupljanjem lišća i u ostalim delovima grada – kaže Jelena Prica pomoćnik direktora Gradskog zelenila.

Gradsko zelenilo će od ponedeljka 06. marta, ukoliko dođe do porasta temperature nastaviti sadnju drveća i tretiranje drveća pesticidima i herbicidima radi zaštite od bolesti i insekata.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti