“Zelenilo” poklanja 200 jelki sa busenom na teritoriji Novog Sada

       

Projektom “Produžimo život jelkama“ koji finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine, a sprovodi “Gradsko zelenilo“, predviđeno je da na teritoriji Novog Sada bude podeljeno 200 jelki.

Jelke će uoči božićnih i novogodišnjih praznika dobiti osnovne škole, vrtići Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo“, Dečija bolnica, Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, SOS Dečije selo u Sremskoj Kamenici, Klinički centar Vojvodine, Gerontološki centar, Klinika za ginekologiju i akušerstvo, Crveni krst, Svratište za decu i mlade i druge ustanove u Novom Sadu.

Radi se o jelkama sa busenom koje će posle praznika biti vraćene u zemlju u dvorišta ustanova kojima će biti podeljene. Na taj način jelkama će biti produžen život, a dugoročno gledano, ovom akcijom biće obogaćen zeleni fond grada.

Autor: nsuzivo.rs

1
Komentari:

1 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
1 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Deki

Srce me zaboli kada po dvorištima tih istih ustanova te iste jelke vidim ostavljene u nekim saksijama onako osušene posle januarskih praznika .. pa zašto ih ne podele dalje nekom ako nemaju mesto da ih posade?