Foto: Pet WebMD

Zoohigijena uhvatila je psa iz Futoga koji je pre nekoliko dana ujeo sedmoro meštana, saznaje NS Uživo. 

-Pas nije bio agresivan kada su naši zaštitari došli po njega. Bio je sklon trčanju za kolima, biciklima, ali sada ostaje kod nas deset dana na posmatranju- rekao je za naš portal Milan Kvrgić, šef Prihvatilišta za pse u Novom Sadu.

Ova priča ima i lep epilog. Naime, Zoohigijenu nazvala je jedna Futožanka zainteresovana da udomi psa ako prođe test koji mu predstoji.

nsuzivo.rs

 

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Marabu
22/10/2021 19:46

Otkud psi na ulicama? Ko je kriv za to? Mi ljudi! Ulični psi nisu izabrali ulicu kao mesto za život, nego su silom prilika završili na ulici. Oni su (pored mnogo ružnih stvari koje čine našu svakodnevicu) naše ogledalo. Pre par dana je bio protest u Novom Sadu gde su ljubitelji životinja zahtevali da se primenjuju zakoni vezani za životinje. Zakoni postoje koji uređuju oblast vezanu za životinje-kako za domaće životinje tako i za kućne ljubimce, ali zašto se ne sprovode??? Obavezno je čipovanje tj. obeležavanje pasa i mačaka, propisani su uslovi i pravila kako se oni mogu držati, sterilizacija/kastracija… Učitaj još »

Mima
23/10/2021 01:30

Svaki dan sam prolazila pored tog psa, nisam nikada videla da je zalajao na nekogaili pokazao bilo kakve znake da je opasan a ja to bas osetim narocito kada sam sa detetom. Uglavnom se suncao iza hamburgerije
u blizini škole u drustvu belog psa. Možda ih je neko maltretirao, odjednom da poludi i ujede 7 ljudi u jednom danu?! Svašta!