Foto: EBU / Andres Putting

Nakon sinoćne prve polufinalne večeri Evrovizije, stanje na kladionicama se promenilo – čini se da uživo nastupi itekako utiču na predviđanja ko će osvojiti najveće muzičko takmičenje na svetu.

Sinoć smo dobitli prvih deset finalista a kladioničari su ove godine, makar za prvo polufinale, malo i omašili.

Nakon što su pravilno predvideli devet od deset takmičara u oba polufinala 2021. godine, jučerašnje rangiranje za kvalifikacije pogrešili su tri (ili dve, u zavisnosti od toga kada ste pogledali) kvalifikacije iz prvog polufinala. Dok su se Austrija i Švajcarska nadmetale za deseto mesto kladioničara – sa Švajcarskom koja je pobedila u toj bici – Island i Litvanija su bile pozicionirane daleko izvan zbirnih deset najboljih. Albanija i Letonija, na osmom i devetom mestu, izgledale su sigurnije, ali su izgubile na kraju i nisu prošle u finale ovogodišnjeg izdanja takmičenja.

Što se tiče favorita za pobedu, sinoćnja pomenuta iznenađenja su malo promenila situaciju na vrhu. Ukrajina, nakon uspeha u polufinalu, drži snažno vođstvo u klađenju. Italija je povratila svoju drugu poziciju, vraćajući Britanca Sema Rajdera na treće mesto. Švedska i Španija kompletiraju pet najboljih kao i ranije.

Naša umetnica Konstrakta nalazi se na 9. mestu, a sudeći po promenama koje su se desile nakon prve polufinalne večeri, možemo pretpostaviti da će se i pozicioniranje naše predstavnice promeniti nakon što publika uživo bude pogledala nastup za numeru “In corpore sano”.

Prvih deset favorita za pobedu na današnji dan Evrovizije su:

1. Ukrajina
2. Italija
3. Ujedinjeno Kraljevstvo
4. Švedska
5. Španija
6. Poljska
7. Grčka
8. Holandija
9. Srbija
10. Norveška

b93.net

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments