PITAMO SE: Da li kilogrami idu gratis uz grickalice u bioskopu?

       

Odlazak u bioskop je doživljaj koji ide u paketu sa grickalicama koje su postale obavezan aksesoar u modernim mračnim dvoranama. Jednako kao što se prejedamo za periode praznika i to sebi uvek nekako opravdamo i opraštamo, tako je i za vreme gledanja filma.

Pre ulaska u dvoranu sledi provera. Dobro društvo? Tu! Karte? Tu! Kokice? Tu! Nachos čips velika porcija sa oba preliva? Tu! Velika koka kola? Voda? Tu! Nešto slatko za pred kraj filma? Tu! Saberimo koliko nas to košta? Ne u dinarima. Kalorija?

Da krenemo od najrasprostranjenijih grickalica među filmofilima. Te neodoljive krckave, mirisne kokice. Uvek se nađe malo mesta za njih čak i kada nismo gladni. Ta mirišljava magija vas košta, kada pričamo o maloj porciji tačno 434 kalorije, srednja 664, a velika čak 832 kalorije, dok one sa maslacem dosežu i do 1500 kalorija. Popularni nachosi imaju čak 1390 kalorija gotovo duplo više od parčeta pice ili hot doga. Ogladneli ste od brojki?

Hajde da uvežbamo tri osnovna trika koja će vam „pomoći“ da izbegnete prejedanje bioskopskom hranom ako posećujete iste više od 2 puta mesečno.

1. Izbegavajte one savršene „combo“ponude gde veću količinu hrane dobijate za manje novca. Zauzmite svoj unutrašnji stav i napravite izbor, odlučite se!

2. Dok su vam usta zauzeta žvakanjem žvakaće gume manje su šanse da posegnete za hranom. Zgodan i proveren trik! Zar ne?

3. Za ovaj sledeći trik niste čuli od nas, a zove se švercovanje zdravih grickalica. Iz profitabilnih razloga veliki bioskopski lanci ne dozvoljavaju unošenje sopstvene hrane, ali niko neće saznati i neće propasti za jednu kesicu orašastih plodova i granola čokoladice.

Pokušajte, novčanik možda neće osetiti neku veliku razliku ali vi hoćete sigurno. Sada pričamo o pravim cenama.

Komentari: