AMERIKA: U uraganu pet žrtava

       
Foto: NPR

Službeni izvori i glasila izvestili su o najmanje petoro mrtvih. Američki predsednik Donald Tramp posetiće “početkom ili sredinom iduće nedelje” područja stradala u uraganu.

Uragan Florens je odneo prve žrtve u Sjedinjenim Državama, među njima su žena i njeno dete, dok je snažan vetar u petak čupao stabla a jaka kiša prouzrokovala poplavu zbog koje su desetine stanovnika bili odsečeni od sveta.

“Žena i njeno dete poginuli su kada se drvo srušilo na njihovu kuću. Otac porodice je povređen i primljen u bolnicu”, saopštila je policija u Vilmingtonu, u Severnoj Karolini, na jugoistoku SAD-a.

Druga žena je umrla jer hitna pomoć nije mogla do nje zbog drveća koje se preprečilo na putu, rekla je PR okruga Pendera. Umrla je od srčanog udara, pišu lokalni izvori. Neki mediji javljaju da je četvrta žrtva poginula u toj državi dok je uključivala agregat.

Smrt pete žrtva povezana je s jakim udarima vetra budući da je tokom najveće oluje išla proveravati svoje pse koji su se nalazili nedaleko od njenog poseda. Gotovo 800.000 ljudi ostalo je bez struje.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments