Foto: NBC News

Katalonija je u sredu podigla nivo uzbune zbog širenja koronavirusa, te je najavila uvođenje vanrednih mera koje uključuju zabranu održavanja svih događaja s više od 1000 osoba.

„Od stanovnika tražimo maksimalnu saradnju, razumevanje i poverenje. Sledećih dana bismo mogli da uvedemo drastične i čvrste mere”, izjavio je predsednik katalonske vlade Kim Tora na konferenciji za medije u Barseloni.

Od četvrtka će se sve sportske utakmice održavati bez publike, a moguće je i suspendovanje i odlaganje svih javnih događaja, jer je u Kataloniji zabeleženo 125 slučajeva obolelih, a prva žrtva bila je 87-godišnja žena.

Poljska takođe od četvrtka zatvora za javnost kulturne ustanove- pozorišta, muzeje i bioskope, rekao je ministar kulture Pjotr Glinski.

Kijev je u sredu objavio da zatvara škole, fakultete, bioskope i druga mesta okupljanja, iako je u Ukrajini dosad zabeležen samo jedan slučaj zaraze.

Austrijski železnički operater OBB objavio je da su privremeno prekinute sve putničke železničke veze s Italijom u cilju sprečavanja širenja zaraze koronavirusom, što znači da se oko 20ak vozova dnevno koji povezuju ove dve zemlje ukida.

U Beču su zatvoreni svi muzeji, kao i Narodna biblioteka.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments