Glavni grad Austrije, Beč, po deveti put, „krunisan“ je kao grad sa najboljim kvalitetom života u svetu, dok se najnekvalitetnije živi u Bagdadu, navodi međunarodna konsultanstka agencija „Merser“.

Deveti put zaredom, agencija „Merser“ došla je do zaključka da se u Beču najbolje živi i to bolje nego, u drugoplasiranom Cirihu ili trećeplasiranim Oklendu i Minhenu. U skoro svim kategorijama je Beč dobio maksimalan broj bodova.

„Beč uverava pre svega zbog bezbednosti, odličnog gradskog prevoza, šarolikosti kulturnih i zabavnih ustanova“, navodi se u saopštenju „Mersera“.

Među prvih deset gradova, kao i prošle godine, većinom se nalaze evropski gradovi. Od mesta šest do deset se nalaze Diseldorf, Frankfurt, Ženeva, Kopenhagen, Bazel, a na petom mestu je Vankuver i desetom Sidnej.

Grad sa najlošijim kvalitetom života, kao i prethodnih godina je Bagdad.

Studija poredi već dve decenije godišnje 231 velika grada na osnovu 39 kriterijuma iz ugla zaposlenih koji su iz druge zemlje upućeni na rad u taj grad.

Među kriterijumima su politički, socijalni, ekonomski, ekološki aspekti, ali i ponuda u oblasti zdravstva i obrazovanja.

Sa najvišom ocenom je „Merser“ u Beču ocenio kvalitet vode, medicinsku negu, javni prevoz, škole, kanalizacioni sistem, kao i raznovrsatn kulturni život, i ponuda za provođenje slobodnog vremena.

izvor: tanjug.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments