BiH: Medicinske sestre u bolnici zamenile bebe tokom kupanja

       

U bolnici “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj u Bosni i Hercegovini, medicinske sestre su tokom kupanja nepažnjom zamenile dve bebe.

Traumatično iskustvo doživele su majke iz Novog Travnika i Žepča, koje su se u bolnici u Novoj Biloj porodile istog dana.

Sve se odigralo pre dva meseca, ali je priča tek sad obelodanjena u medijima. Kako se navodi, medicinske sestre su pomešale narukvice beba pa su ih greškom zamenile.

Kako su bebe rođene istog dana, majke su ležale u istoj sobi. Istog dana su dobile i otpusnu listu. Jedna od majki je primetila da je beba drugačija, odnosno, imala je mnogo više kose nego dan ranije.

Ipak, sestre su je uverile da greši i poslale ih kući.

“Greška je otkrivena sasvim slučajno kad je, nakon nekoliko dana, beba dovedena na redovnu kontrolu. Doktor je primetio da se njena kilaža ne poklapa s trenutnim stanjem i onim što piše na otpusnom listu, jer je nemoguće da beba toliko poraste za nekoliko dana”, navodi se u pismu koje je upućeno Avazu.

Direktor bolnice, dr Velimir Valjan, kaže da zamena nije trajala “nekoliko dana” kako su mediji preneli.

“To je trajalo svega sat, a ne nekoliko dana. Sestra je greškom zamenila narukvicu. Kad su žene otišle, uvideli smo grešku i pozvali majke”, tvrdi Valjan.

Kako kaže, glavna sestra je kažnjena i smenjena s te pozicije.

“Premeštena je na drugo odeljenje. Sestre koje su radile su takođe premeštene”, objasnio je doktor Valjan.

 

Izvor: Telegraf.rs/Avaz.ba

Komentari: