Foto: theguardian.com

Direktorka za komunikacije u Beloj kući i saradnica predsednika SAD Donalda Trampa Houp Hiks, podnela je ostavku na tu funkciju, navode strani mediji.

Odlazak Houp Hiks je usledio dan nakon što je devet sati govorila pred Odborom Predstavničkog doma koji istražuje rusko mešanje u izbore 2016. godine i kontakte Trampovog štaba sa Rusijom.

Ona je juče na saslušanju u Kongresu SAD priznala da je povremeno iznosila “bezazlene laži” za Trampa, ali da nije lagala ni o čemu važnom u vezi sa istragom o ruskom mešanju u američke izbore.

Tramp je u saopštenju pohvalio Hiks za njen rad u prethodne tri godine.

” Hiks je izvanredna i učinila je odličan posao u poslednje tri godine, siguran sam da ćemo ponovo raditi zajedno u budućnosti”, rekao je Tramp.

Trampova portparolka Hiks tokom kampanje 2016. godine bila je glavni učesnik ili svedok gotovo u svakoj prekretnici i kontroverzi koja je pratila Trampov izborni štab i Belu kuću.

Ona je saopštila da “nema reči kojima može adekvatno da izrazi zahvalnost predsedniku Trampu” i da njemu i njegovoj administraciji želi “sve najbolje”.

Bela kuća je rekla da tačan datum odlaska Hiks tek treba utvrditi, ali da će ona otići u narednih par nedelja.

izvor: beta.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments