Brač: Napad na sezonske radnike zbog mladića srpske nacionalnosti

       

Pet osoba, među kojima dva mladića srpske nacionalnosti, lakše su povređeni na Braču kada ih je napalo više osoba.

Policija je saopštila da sumnja da su mladići napadnuti, jer su srpske nacionalnosti, prenose hrvatski mediji.

Napadnuto je pet mlađih osoba od 21 do 26 godina, među kojima i devojka, preneo je sajt 24sata.hr, dodajući da su u pitanju sezonski radnici.

Jedan od napadnutih mladića je za taj sajt ispričao da su napadači pitali “ko je od vas Srbin, ko je Srbin?”.

“Nismo rekli ni reči, bili smo šokirani što su nas pratili i napali, a onda su počeli iz čista mira da nas udaraju, bacili su nas na pod i gazili. Devojka je pokušala da obrani kolegu, legla je na njega na pod i zagrlila ga, ali su oni nastavili da tuku i njega i nju”, dodao je on.

Napad se dogodio u nedelju ujutru, a policija je uhapsila dvojicu mladića od 22 i 19 godina. Kod dvadesetdvogodišnjaka je utvrđeno da je bio u alkoholisanom stanju.

Protiv njega je podneta krivična prijava zbog pokušaja nanošenja teških telesnih povreda.

Iz policije su naveli da su osim krivične prijave, protiv dvojice mladića podneti optužni predlozi s obzirom na to je da je kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da su oštećeni napadnuti jer su se među njima nalazili pripadnici srpske nacionalnosti.

Policija traga za ostalim napadačima.

Gradonačelnica Supetra osudila napad na sezonce

Posle napada na sezonske radnike u Supetru na Braču, gradonačelnica Supetra Ivana Marković osudila je taj napad i rekla da će ukinuti finansiranje Torcida Kupa kao i uskratiti im korišćenje sportskih terena.

Sumnja se da su upravo pripadnici Torcide nakon održavanja tog kupa u noći sa subote na nedelju napali sezonce u Supetru.

Marković je poručila da je Supetar oduvek bio i biće tolerantan i otvoren grad za sve koji ga žele posetiti i u njemu raditi i živeti, prenosi Hina.

Teši je, kako kaže, to da niko od napadača nije bio iz Supetra, “iako ostaje gorak trag jer se napad dogodio u našem gradu”.

Izvor: Tanjug

Komentari: