Foto: RT Magazine

Muškarac (65) iz Herceg Novog, koji je u prvoj polovini marta boravio u Srbiji, prva je žrtva koronavirusa u Crnoj Gori, saopšteno je u nedelju oko ponoći iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje.

“Pacijent je juče posle ponoći primljen u Klinički centar Crne Gore s hroničnim oboljenjem pluća. Uzorak brisa je uzet nakon dolaska pacijenta, a analize su potvrdile da je pacijent imao koronavirus”, saopštio je Jevto Eraković, direktor Kliničkog centra Crne Gore.

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša rekao je da preminuli pacijent bio 22. osoba u Crnoj Gori kod koje je potvrđen koronavirus.

Danas je u Crnoj Gori na snagu stupila nova mera u cilju sprečavanja širenja koronavirusa donelo Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti, koja obavezuje sve verske zajednice “da verske obrede u verskim objektima obavljaju isključivo bez prisustva građana”.

“Ako je na nekom od verskih skupova samo jedna osoba bila prenosnik, Crna Gora se suočava s nekontrolisanim širenjem virusa”, saopštilo je Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti.

Autor: nsuzivo.rs
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments