Foto: reuters.rs

U rušenju nadvožnjaka u blizini italijanskog grada Ðenove poginulo je najmanje 35 osoba, među kojima troje maloletnika od osam, dvanaest i trinaest godina, izvestila je danas italijanska agencija Ansa, pozivajući se na izvore iz vatrogasne brigade.

Kako agencija navodi, vatrogasci su čitave noći pretraživali mesto urušavanja nadvožnjaka za slučaj da možda postoje osobe koje su zatrpane pod ruševinama.

Vijadukt Morandi, na delu autoputa A10, urušio se usled jake oluje praćene grmljavinom, a svedoci tvrde da se urušio usled udara groma.

– Bilo je tek nešto iza 11:30 časova kada je grom pogodio most i on se urušio – kazao je jedan od svedoka, Pjetro M.

Mediji navode da je nadvožnjak izgrađen 60-tih godina prošlog veka, a rekonstruisan 2016. godine.

Italijanski ministar za saobraćaj Danilo Tonineli je rušenje nadvožnjaka nazvao “neprihvatljivim”, dodajući da će, ako je razlog ove tragedije nehat, “platiti ko god da je napravio grešku”, prenela je agencija AP.

Italijanski premijer Ðuzepe Konte posetio je sinoć mesto nesreće gde se srušio nadvožnjak u Ðenovi i nazvao to “ogromnom tragedijom”, nezamislivom u modernoj državi.

On je za državnu tv RAI izjavio da je “šokantno videti srušeni most i žrtve koje spasioci izvlače”.

Konte je kazao da će morati da se ispitaju nadležna tela i svi ljudi koji imaju odgovornost, kao i da postoji verovatnoća da je broj žrtava i veći, prenosi Ansa.

Konte je takođe pohvalio stotine spasilaca koji su na mestu nesreće, ističući da su “oni spasli ljude koji su pali sa 45 metara visine i koji su sada živi i u bolnici”, prenosi AP.

U rušenju nadvožnjaka u blizini italijanskog grada Ðenove poginulo je najmanje 35 osoba, među kojima troje maloletnika od osam, dvanaest i trinaest godina.

 

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments