Pulicerove nagrade dodeljene su kao priznanje za najbolje novinarske radove u  2017. godine u dnevnim novinama, časopisima i na portalima, i to u 14 kategorija – za izveštavanje, fotografiju, kritike i komentare, itd.
Prestižna američka novinarska nagrada Pulicer dodeljena je u Holivudu, a među ovogodišnjim laureatima našli su se listovi Njujork Tajms, Vašington post, Njujorker, Pres Demokrat,  te britanska novinska agencija Rojters.

Tajms i Njujorker  su nagrađeni za javni interes, odnosno za izveštavanje o seksualnom uznemiravanju i Harviju Vajnstinu. Njihovo pisanje podstaklo je globalni pokret #MeToo i mnoge žene su progovorile o seksualnom zlostavljanju u brojnim industrijama, a ne samo filmskoj.

Vašington Post i Njujorker odlikovani su i za nacionalno izveštavanje i to za rasvetljavanje istrage o kontaktima predizbornog tima američkog predsednika Donalda Trampa sa ruskim zvaničnicima.

List Pres Demokrat Pulicera je osvojio za hitnu vest, i to za izveštavanje o požarima koji su prošle jeseni zahvatili Kaliforniju.

Agenciji Rojters dodeljene su dve Pulicerove nagrade – za međunarodno izveštavanje i za fotografiju.

Izvor: klix.ba

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments