Foto: The Verge

Kompanija Fejsbuk blokirala je oko 115 korisničkih naloga nakon dojave američkih vlasti o sumnjivom delovanju koje je možda povezano sa nekim “stranim entitetom”, navodi se u blogu Fejsbuka objavljenom nekoliko sati pre izlaska američkih glasača na kongresne izbore.

Iz Fejsbuka pojašnjavaju da su potrebne dodatne analize kako bi se utvrdilo da li su nalozi povezani sa ruskom agencijom za istraživanje interneta ili nekom drugom grupom, prenosi Rojters.

SAD su optužile to rusko vladino telo za mešanje u američku politiku putem objava na društvenim mrežama, koje, kako tvrdi Vašington, imaju za cilj širenje dezinformacija i podsticanje podela.

Na osamdeset i pet blokiranih naloga su postavljane objave na engleskom jeziku i to na Instagramu, Fejsbukovom servisu, dok je preostalih 30 naloga bilo na Fejsbuku, i oni su povezani sa stranicama na francuskom i ruskom jeziku, navodi se u objavi Fejsbuka.

“Neki su nalozi bili ‘fokusirani na slavne ličnosti’, a drugi na ‘političku debatu'”, dodaje se u objavi.

Dojava o sumnjivom delovanju je stigla od Federalnog istražnog biroa u nedelju veče, napisao je Natanijel Glečer, šef Fejsbukovog odeljenja za sajber bezbednost.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments