Crime Scene

Dvojicu profesilonalnih igrača video igara, mediji su imenovani kao žrtve pucnjave koja se odigrala na eSports turniru na Floridi.

Eli Klejton (21) i Tajlor Robertson (27) bili su poznati igrači igre Maden NFL Američki fudbal.

Policija navodi da je Dejvid Kec odgovoran za smrt dvojice momaka, a da je povod za ubistva, bila ljutnja i bes koje je osetio nakon izgubljenje partije.

Čelnici kompanije EA Sports, koja je vlasnik Madena, izjavili su iskreno žaljenje za izgubljenim životima dvojice mladih momaka. Oni napomilju da su žrtve stradale u besmislenom činu nasilja koji najoštrije osuđuju.

Kako se sve dogodilo?

Prenos uživo emitovan je na svetski popularnoj platformi Tvič. U prenosu vide se Eli Klejton i još jedan igrač kako se takmiče. U jednom trenutku na majici Klejtona se pojavljuje crveni otisak lasera.

Desetak metaka je ispaljeno pre nego što je emitovanje prekinuto.

Nastala je opšta panika i ljudi su se razbežali u potrazi za zaklonom koji bi ih spasao od napadača.

Pripadnici elitne jedinice SWAT osigurali su prostor, a telo napadača pronađeno je sa smrtonosnom ranom koju je sam sebi naneo vatrenim oružjem.

Šerif policije u Džeksonvilu izjavio je da je čak 11 osoba povređeno mecima koje je Kec ispalio. Još dvoje zadobilo je povrede druge vrste, pokušavajući da pobegnu sa mesta tragedije.

Dejvid Kec bio je poznati igrač video igara. Živeo je u Boltimoru i doputovao je kako bi učestvovao na turniru.

Upravo je on bio pobednik prošlogodišnjeg Maden šampionata.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments