Izlog Kulturno-informativnog centra Srbije (KIC) u Parizu više od 10 dana krasi skulptura Diznijevih junaka Mikija Mausa i Paje Patka postavljenih u položaj koji asocira na seksualni čin.

Pošto su mnogi ovu skulpturu okarakterisali kao kontroverznu, ekipa Telegrafa razgovarala  je  sa autorom ovog umetničkog dela, Miodragom Roganom koji nam je dao veoma neočekivan odgovor.

“Ja u toj skulpturi ne vidim ništa kontroverzno. Jel neko možda skinuo gaće ili se vidi neki polni organ? Ne! Ono što treba na skulpturi da se vidi je ljubav. Ovde se ta skulptura svima dopada, čuo sam samo lepe komentare, ne znam zašto je pojedini u Srbiji ocenjuju kao kontroverznu”,  rekao nam je Rogan.

 

 

 

Ipak, fotografija ove skulpture pojavila se i na društvenim mrežama.

“Izgleda da Srpski kulturni centar u Parizu u izlogu, iz nekog razloga, drži ovog Miki Mausa koji drajhampuje Donald Daka, ali nisam tu da se i lično uverim u lepotu ove postavke koja, izgleda, reprezentuje srpsku kulturu”, napisala je jedna Srpkinja na Tviteru.

Inače Miodrag Mišo Rogan, autor skulpture, završio je Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, a izlagao je na više samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Njegovi radovi nalazi se na mnogim mestima ne samo u Srbiji već i širom sveta o čemu svedoči podatak da se jedna njegova skulptura nalazi u Beloj kući u Vašingtonu.

 

Izvor: Telegraf.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments