Gradonačelnik Novalje na Pagu Ante Dabo izjavio je kako sve upućuje na to da je požar na plaži Zrće podmetnut, kao i da je na policiji je da sve to istraži.

“Mogu reći za javnost da je sat i po pre izbijanja ovog požara gorelo Reciklažno dvorište Metis u Poduzetničkoj zoni, na jugoistočnoj strani grada, a kad su to vatrogasci ugasili, planulo je na Zrću. Verujem da je reč o piromanima koji su hteli da naprave tragediju u uslovima jakog vetra”, rekao je Dabo, prenosi portal Index.

Požar na popularnoj plaži Zrće na ostrvu Pag izbio je oko jedan sat posle ponoći u utorak, zbog čega su hiljade posetilaca te plaže evakuisani.

Dabo je dodao i da je samo zbog dobrog i koordinisanog rada svih interventnih službi izbegnuto stradanje ljudi i moguća velika materijalna šteta.

“Osim guste borove šume, što je velika šteta, drugo ništa nije uništeno, a tako velik požar uz vrlo jaku buru mogao je da pređe u katastrofalan požar”, rekao je Dabo. Portparolka policije Maja Brozičević rekla je da je uviđaj obavljen popodne jer su se za to stvorili uslovi, pošto otvorenog plamena više nije bilo.

Kako se navodi, policija za sada nema snimke pa utvrđuje na druge načine ko je otvorenim plamenom izazvao vatru, koja se, uz jak vetar, proširila na borovu šumu Zrće.

Izvor: Tanjug/RTV

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments