Holandija menja ime

       

Vlasti Holandije odlučile su da odustanu od često korišćenog imena Holland (Holandija) kako bi se ažurirala globalna slika države.

Umesto Holandija, ubuduće će koristiti svoje pravilno ime Nizozemska (Netherlands). Podsećamo, Južna i Severna Holandija samo su dve od 12 provincija ove države.

Nacionalni rebrending, koji su potpisali poslovni lideri, turistička zajednica i centralna vlada, biće sproveden kasnije ove godine.

Rebrendingom vlasti žele da prebace međunarodni fokus sa određenih aspekata nacionalnog života s kojima je država obično povezana, kao što su njena rekreativna kultura droga i četvrt crvenih svetala (“prodavačica ljubavi”) u Amsterdamu.

Kao deo nove strategije, Nizozemska će biti zvanično ime zemlje na Evrosongu koji se održava u Roterdamu idućeg maja, a onda i tokom Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine.

Fudbalska reprezentacija države, koju u inostranstvu uobičajeno nazivaju Holandijom (Holland), isključivo će se zvati Nizozemska (Netherlands) u bilo kojem zvaničnom okruženju.

Portparolka ministarstva spoljnih poslova rekla je da je Holandiji potrebna ujednačena i koordinirana nacionalna marka.

Izvor: Srbija Danas/Mediji

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments