Identifikacija žrtava avionske nesreće u Etiopiji mogla bi da traje i šest meseci

       
Foto: Rojters

Identifikacija posmrtnih ostataka 157 žrtava poginulih pri padu aviona Boing 737 MAX 8 u nedelju u Etiopiji mogla bi da traje 6 meseci, objavila je avio kompanija Ethiopian Airlines.

Avio kompanija je objavila u dokumentu da poziva porodice da predaju svoje uzorke DNK. Rezultati analize DNK biće objavljeni između 5 i 6 meseci nakon uzimanja uzoraka.

Tokom identifikacije će se DNK ostataka žrtava prikupljenih na mestu nesreće uporediti s uzorcima DNK koje predaju porodice.

Porodice mogu da predaju DNK uzorke u Adis Abebi ili bilo kojoj kancelariji Ethiopian Airlinesa, stoji u dokumentu i navodi se da će lični predmeti pronađeni na mestu nesreće biti predati porodicama za 2 meseca.

Osoba koja je poslala taj dokument agenciji France presse navela je da je njen rođak Jevrejin i da se pogreb ne može obaviti bez ostataka. Rok od 6 meseci porodice teško mogu prihvatiti, rekao je taj izvor.

Crne kutije Ethiopian Airlinesa poslatee su u Francusku gde će ih analizirati francuska Kancelarija za istrage i analize (BEA).

Autor: nsuzivo.rs

 

Komentari: