Italija: Udes autobusa sa đacima iz Sarajeva

       
Foto: Pierre Putelli/Neg © www.giornaledibrescia.it

Neimenovani suvozač je poginuo, a 12 osoba je lakše povređeno jutros u Italiji u sudaru kamiona i autobusa koji je provozio srednjoškolce iz BiH.

Povodom ove nesreće oglasilo se Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske

Oni su istakli da je u nesreći učestvovao autobus koji je prevozio učenike Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža” sa ekskurzije. Predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar prosvete i kulture dr Dane Malešević razgovarali su sa direktorom ove škole Brankom Kovačević, koja se nalazi sa učenicima.

Kovačevićeva je potvrdila da se svi učenici i nastavnici osećaju dobro. Povređeni učenici su hospitalizovani u lokalnoj bolnici i niko nije zadržan na daljem lečenju. Po kompletiranju medicinske dokumentacije, učenici će biti smešteni u hotel.

Roditelji učenika su o svemu obavešteni. Predsednica Željka Cvijanović i ministar Malešević poručili su učenicima i nastavnicima Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža”, koji se nalaze u Italiji, da će im Ministarstvo prosvete i kulture i Vlada Republike Srpske obezbediti svu potrebnu pomoć i podršku.

Učenici Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža” vraćali su se sa ekskurzije iz Španije. U ranim jutarnjim časovima kod Breše u Italiji dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao jedan od autobusa koji je prevozio učenike.

U ovoj nezgodi, čiji se uzrok još utvrđuje, smrtno je stradao suvozač autobusa, dok je 12 učenika lakše povređeno.

 

Izvor: Telegraf

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments