Foto: novinite.com

Jak zemljotres magnitude 5,2 po Rihteru, ponovo je pogodio japansko ostrvo Hokaido, saopštila je danas Japanska meteorološka agencija.

Zemljotres se dogodio oko devet časova ujutru, po lokalnom vremenu, sa epicentrom na jugu Hokaida i dubini od oko 30 metara, prenosi agencija Kjodo.

U gradovima Atsuma i Mukava, koji se nalaze u toj oblasti, nema povređenih, dok je u gradu Saporo povređena 30. godišnja žena kada je polica pala na nju.

Za sada nema opasnosti od cunmija, a kompanija za snabdevanje električnom energijom saopštila je da nisu uočene abnormalnosti u nuklearnim postrojenjima.

Kako se navodi, današnji zemljotres je najjači od zemljotresa koji je pogodio to ostrvo pre mesec dana, u kome je stradala 41 osoba, a 10.000 zgrada je oštećeno.

Zbog tog zemljotresa hiljade stanovnika se i dalje nalazi u prihvatnim centrima.

Japanska meteorološka agencija upozorila je građane da budu spremni u narednih nedelju dana na mogućnost novih zemljotresa jačine četiri stepena i više, kao i da se pripreme na obilne kiše i klizišta zbog tajfuna koji bi trebalo da pogodi to ostrvo u nedelju.

 

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments