Jedva je sastavljao kraj sa krajem dok nije urađen DNK test

       

Džordan je još od 8. godine verovao da je Čarls njegov otac, ali DNK test nije urađen sve dok aristokrata nije preminuo prošle godine.

Čarls je nudio Džordanu da urade DNK test kad je ovaj bio mlađi, ali to se nikada nije dogodilo. Kad je Džordan napunio 18 godina pokucao je na njegova vrata, ali mu je rečeno da se obrati advokatu.

“Kasnije sam mu pisao pisma u dvadesetim godinama, ali nikada nisam dobio odgovor. Onda sam pre tri godine stupio u kontakt sa advokatom Filipom Kerom”, priča Džordan za “Dejli mejl”.

Advokat je rekao da Čarls ne želi da uradi test pa mu je Džordan napisao još jedno, poslednje pismo, i priložio pribor za DNK testiranje.

“Tad me je advokat nazvao i rekao mi da je Čarls umro”, kaže Džordan.

Čarls je pronađen mrtav prošle godine u svom automobilu parkiranom na imanju, nakon čega je test konačno urađen i zvanično je potvrđeno da je on Džordanov otac. Čarlsova majka je preminula dve nedelje nakon što su on i njen drugi sin Najdžel umrli – jedan od zavisnosti drugi od bolesti, pa je tako Džordan ostao jedini naslednik imanja koje se prostire na na 620 hektara.

Džordan Adlard Rodžers, negovatelj iz Helstona u Kornvolu, preselio se u lukszno zdanje Penrouz, čija se vrednost procenjuje na 50 miliona funti, nakon smrti 62-godišnjeg Čarlsa Rodžersa.

Rodžersovi su generacijama živeli između Helstona i Porthlevena u Kornvolu. Porodica je 1974. darovala imanje Nacionalnom povereničkom fondu u zamenu za to da porodici u periodu od 1.000 godina bude omogućeno da tu živi. Džordan, koji je napustio svoj posao negovatelja da bi radio na imanju, kaže da ne može da veruje koliko mu se život promenio otkako je dobio rezultate DNK testa.

“Ljudi kažu da sam srećan, ali ja bih uradio sve da mogu da se vratim unazad kako bi Čarls saznao da sam ja njegov sin. Možda bi onda stvari išle drugim tokom”, kaže on.

Džordan više ne mora da preživljava i sada želi da osnuje humanitarnu organizaciju kako bi pomogao kornvolškim zajednicama Porthleven i Helston.

 

“U životu sam brinuo oko računa, početak mi nije bio lak, a sada sam ovde i želim da pomognem ljudima. Neću zaboraviti odakle sam došao”, poručio je on.

Istraga smrti njegovog oca pokazala je da je Čarls bio zavisnik mnogo godina i da je umro od prekomerne doze lekova na recept. Bio je neuhranjen, zanemario je ličnu higijenu i retko menjao odeću poslednjih meseci svog života. Umesto da živi u svojoj raskošnoj kući, Čarls je spavao u autu. Njegova smrt se ne smatra sumnjivom.

Doživotni stanar imanja prima prihode od povereničkog fonda, a Čarls je dobijao između 300-1.000 funti nedeljno. Džordan, koji neverovatno fizički liči na svog oca, odlučio je da progovori kako bi dao detaljniju sliku života Čarlsa pre nego što je umro.

“On nikada nije zaista živeo na imanju. Živeo je u jednoj od farmerskih kućica jer je tamo živela njegova majka. Umrli su u razmaku od dve nedelje. Stigao je do tačke kad je odustao od sebe i živeo je u autu umesto u svojoj kući. Uvek je bio pod pritiskom da ispuni očekivanja. Porodica Rodžers dala je Nacionalnom fondu 46 koliba i dve farme, pa sada Porodični fond Rodžersovih pravi prihode za svoje stanare”, naveo je Džordan, koji ima sina sa partnerkom Kejti.

Imanje takođe zarađuje od investicija u akcije i iznajmljivanjem zemlje lokalnim partnerima. Džordan planira da održi dobrotvornu večeru u bašti svog novog doma. On je na društvenim medijima pokazao svoj novi “mercedes” motor, kopačke “Adidas Predator” koje koštaju 300 funti i sopstvenu teretanu na otvorenom. Džordan je takođe otputovao u Njujork sa svojom partnerkom. On će od sada primati naknadu do 52.000 funti godišnje.

ISTORIJA PENROUZA

Lokalne legende kažu da je imanje Penrouz progonjeno duhovima. Porodica Penrouz – po kojem je imanje dobilo ime – kupila ga je 1200-tih godina. Kad je pre oko tri veka umrla žena Ralfa Penrouza, on je poveo svog rođaka Vilijama na more, ali je brod potonuo, kaže legenda. Vilijamov brat Džon je posmatrao, ali nije učinio ništa da pomogne, pre nego što je naručio ubistvo preživelog sina. Vilijam je nakon morske nesreće izgubio pamćenje, ali se kasnije setio šta se dogodilo, pa se Džon obesio kad je njegov zločin razotkriven. Legenda kaže da njihovi duhovi proganjaju imanje.

Rodžersovi su ga kupili od Penrouzovih 1771. za 11.000 funti. Tokom Drugog svetskog rata korišćeno je kao baza britanskih i američkih snaga. Imanje je okruženo najvećim prirodnim slatkovodnim jezerom u Kornovolu, zvanom Lo, a kaže se da je na njegovoj obali dugoj 6,5 kilometara ubijen kralj Artur.

Izvor:  

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments