Foto: CNN.com

Kod još 44 osobe na kruzeru Dajmond princes, usidrenom kod grada Jokohama, potvrđen je novi koronavirus, saopštilo je danas japansko ministarstvo zdravlja.

Broj zaraženih na brodu raste, a u karantinu se nalazi više od 3.500 putnika i članova posade, među kojima i 14 iz Srbije, porastao na 218, od 713 koliko ih je do sada testirano, prenosi AP.

Japan je saopštio da će dozvoliti pojedinim starijim putnicima koji su bili negativni na testu na koronavirus, dozvoliti da se iskrcaju pre isteka karantina, 19. februara.

Ministar zdravlja Kacunobu Kato rekao je ranije da će starijim putnicima koji od ranije imaju zdravstvene tegobe ili su smešteni u kabinama bez prozora, biti dozvoljeno da se iskrcaju već u petak, 14. februara i da preostalo vreme karantina provedu na kopnu, podseća Rojters.

Agencija dodaje da iskrcavanje, međutim, neće biti dozvoljeno onima koji su bili u kontaktu sa putnicima koji su bili pozitivni na koronavirus.

Kako su preneli japanski mediji, oko 80 odsto putnika je starije od 60 godina, 215 ih je u osamdesetim godinama, a 11 u devedesetim.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments