Foto: POLITICO Europe

Britanija je počela da sprovodi testove za otkrivanje antigena, koja se razlikuju od onih za antitela, među zdravstvenim radnicima. Broj testiranih daleko je manji u odnosu na Nemačku. 

Takvi testovi bi trebalo da pokažu razmere epidemije, jer se otkrivanjem antitela koja je organizam stvorio kao reakciju na virus može stvarno otkriti ko je sve bio zaražen. Ti testovi, koji se rade iz uzoraka krvi, mogu otkriti asimptomatske bolesnike koji nikad nisu testirani na koronavirus, ali su svejedno bili zaraženi, a da to niko nije znao.

Argentina je produžila karantin za još dve nedelje i mere će ostati na snazi sve do Uskrsa, izjavio je predsednik Alberto Fernandez. Argentina ima 820 potvrđenih slučajeva zaraženih koronavirusom i 20 mrtvih.

Foto: Reuters

Indijska vlada rekla je u ponedeljak da ne planira da produži karantin, iako je koronavirusom zaraženo preko hiljadu osoba. Umrlo je 29 osoba, a 99 je izlečeno.

“Postoje glasine i medijski navodi prema kojima će vlada produžiti karantin. Glavni sekretar vlade je odbacio takve navode i ocenio ih neosnovanima”, stoji na Tviteru službe za odnose s javnošću indijske vlade.

SAD očekuje vrhunac epidemije za dve nedelje, a predsednik Donald Tramp ocenio je da bi od koronavirusa u toj zemlji moglo da premine između 100 hiljada i 200 hiljada građana i da bi to značilo da je to “odlično odrađen posao”.

“Ako bismo uspeli da zadržimo tu brojku na rečenih 100 hiljada, to je užasan broj, možda čak i na manje … Tako da imamo između 100 i 200 hiljada, onda smo svi zajedno napravili odličan posao”, rekao je Tramp, prenosi dpa.

Foto: Reuters
Autor: nsuzivo.rs
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments