Kineska ambasada u Londonu saopštila je da britanska policija još ne može da potvrdi da su 39 osoba, koje su mrtve pronađene u zadnjem delu kamiona, nedaleko od Londona, bile kineski državljani.

“Nadamo se da britanska strana može, što je pre moguće, da potvrdi identitete žrtava, utvrdi šta se dogodilo i strogo kazni kriminalce umešane u ovom slučaju”, rekla je portparolka kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hua Čuenjing na brifingu za novinare, dodajući da policija i dalje nije u mogućnosti da potvrdi nacionalnost žrtava.

U međuvremenu, obdukcija 11 tela je u toku, dok policija i forenzičari rade na identifikaciji žrtava i pokušavaju da utvrde kako je došlo do njihove smrti i ko je umešan u, kako se sumnja, lanac krijumčarenja ljudi.

Za to vreme, detektivi nastavljaju da ispituju 25-ogodišnjeg vozača kamiona iz Severne Irske, koji je uhapšen nakon što su tela otkrivena u sredu u zadnjem delu kamiona hladnjače u blizini Londona.

Vozač kamiona i dalje nije zvanično identifikovan, ali izvor blizak istrazi rekao je da je njegovo ime Mo Robinson i da je on iz Portdauna.

Detektivi će kasnije odlučiti da li će podići optužnicu protiv njega, da li će ga osloboditi ili tražiti od suda još vremena da ga ispitaju.

“Ovo je najveća istraga te vrste koju je ikada sprovela policija Eseksa i verovatno će biti potrebno dosta vremena da dođemo do zaključka”, rekao je policijski zvaničnik iz Eseksa Ben-Džulijan Harington.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments