Žitelji Skoplja koji preteraju sa pićem u kafanama dobiće vaučer za taksi da bi mogli bezbedno da se vrate kući. Cilj ove akcije je da se sa ulica uklone pijani vozači, a time smanji broj žrtava u saobraćajnim nesrećama.

Da bi dobili besplatan taksi prevoz do kuće, pripiti ili pijani vozači, prethodno će morati da naprave onlajn rezervaciju preko veb stranice “restorani.mk”, na kojoj se nalazi više od  trideset restorana u glavnom gradu Makedonije.

Nekoliko ćašica alkohola više u skopskim kafanama, koje su dovoljne za duvanje i kaznu, zagrejanim žiteljima makedonske prestonice doneće subvenciju od 100 denara, ili nešto više od 1,5 evra za taksi prevoz do kuće.

“Građani Skoplja moraju da zaborave na svoje automobile kada konzumiraju alkohol. Javni prevoz radi do kasno u noć, taksi prevoz je relativno jeftin, a sada nudimo i mogućnost besplatnog taksija. U ovakvim uslovima više ne može da ima nikakve tolerancije za vozače pod dejstvom alkohola”, rekao je gradonačelnik Skoplja, Petre Šilegov na prezentaciji ovog zanimljivog projekta

Bezbednost učesnika u saobraćaju za njega, kako kaže, nema cenu, jer su građani zabrinuti zbog broja pijanih vozača u Skoplju.

U Skoplju je za samo jedan vikend uhvaćeno preko 500 vozača u alkoholisanom stanju.

Izvor: Srbija Danas

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments