Meksikanac, Rus i Srbin krijumčarili 800 kilograma kokaina

       

U policijskoj akciji u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu zaplenjeno oko 800 kilograma kokaina i razotkrivena kriminalna grupa, sačinjena pretežno od srpskih državljana.

Ova grupa se, kako se sumnja, bavila krijumčarenjem tog narkotika iz Južne Amerike u Evropu.

Tu informaciju je potvrdio i direktor policije Vladimir Rebić koji je napomenuo da je grupa otkrivena na osnovu operativnih podataka srpske policije:

Nakon višemesečnog operativnog rada pripadnika kriminalističke policije, tačnije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa kolegama iz Španije i Velike Britanije uspešno je realizovana zaplena oko 800 kilograma kokaina.

Prema njegovim rečima, nakon prikupljenih informacija da se ova organizovana kriminalna grupa bavi distribucijom narkotika, kao i saznanja o konkretnom načinu i vremenu transporta kokaina iz Južne Amerike, pripadnici srpske kriminalističke policije su sa tim saznanjima upoznali španske kolege.

Španska policija, na osnovu tih informacija, kako je naveo direktor, u Atlanskom okeanu zaustavila je jedrilicu u kojoj je pronađen kokain.

Rebić je istakao da su tom prilikom kolege iz Španije uhapsile trojicu osumnjičenih članova posade, koji su državljani Srbije, Meksika i Rusije.

Direktor srpske policije je dodao da je istovremeno u Republici Srbiji izvršen pretres na četiri lokacije i da su uhapšene još dve osobe osumnjičene da su, kao članovi ove organizovane kriminalne grupe, davali logističku podršku trojici uhapšenih na jedrilici, dok se za jednom osobom intenzivno traga.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments