Kompanija Merkator saopštila je da je sa austrijskom kompanijom Supernova potpisao ugovor o prodaji deset tržnih centara u Sloveniji za ukupno 116,6 miliona evra, prenosi B92.

Ugovorom je predviđeno da trgovinski lanac Merkator uzme u zakup delove tih tržnih centara gde već obavlja svoju osnovnu delatnost.

Po zaključenju prodaje, Merkator će ostati vlasnik 81 odsto nepokretnosti u Sloveniji, namenjenih njegovoj osnovnoj delatnosti.

“Potpisani ugovor je dokaz da Merkator nastavlja da uspešno sprovodi projekat modernizacije, čiji je cilj da se smanje dugovanja Grupe i omogući njen dugoročni razvoj”, navodi se u saopštenju i dodaje da se prodajom deset tržnih centara u Sloveniji okončava druga faza projekta modernizacije koju će Merkator nastaviti da sprovodi u budućnosti.

Istaknuto je da je pod rukovodstvom Tomislava Čizmića, Upravni odbor Merkatora u protekloj godini pripremio novu strategiju čijije cilj da se značajno umanji zaduženost kompanije i tako osiguraju preduslovi za novi investicioni ciklus, što je ključno za dugoročni razvoj najvećeg trgovca u Sloveniji i regionu.

 

Izvor: B92

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments