Nastavnica umetnosti i tekstila Andrija Zafiraku iz Velike Britanije osvojila je nagradu u iznosu od milion dolara za svoju “ogromnu posvećenost” njenom radu na šestom Globalnom forumu obrazovanja i veština u Dubaiju.

Zafiraku je bila među 10 finalista od 30.000 kandidata iz celog sveta koji su se prijavili na međunarodno takmičanje čija je svrha vraćanje ugleda zanimanju nastavnika.

Zafiraku, koja predaje učenicima u državnoj školi u Alpertonu, u severnom delu Londona, naučila je osnovne reči na 35 jezika, kako bi mogla komunicirati sa učenicima i njihovim roditeljima  među kojima ima puno izbeglica.

Kako je saopštila organizacija Opservatorija društvenih inovacija, među 50 finalista prestižnog takmičenja našla se i učiteljica OŠ “Milan Rakić” iz Banje Vrujci Željana Radojčić Lukić.

Na ovogodišnjem Forumu su, između ostalih, govorili bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi, bivša premijerka Austrije Džulija Gilard, generalna direktorka Uneska Irina Bokova, a jedan od učesnika je bio je i bivši ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Srđan Verbić.

video: ITV News

izvor: beta.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments