Posle tri godine gradnje, najveći kruzer na svetu isplovio je iz Barselone u Španiji i krenuo na svoje prvo putovanje Mediteranom.

Kruzer ”Simfonija mora” ne nosi samo titulu najvećeg na svetu, nego poseduje i najviši tobogan na moru, najbrži internet na moru, više umetničkih dela nego što Luvr ima slika, a kapacitet ovog broda je devet hiljada ljudi.

Kruzer je nešto duži od 362 metra, a poseduje čak 22 restorana, 24 bazena i 2.759 kabina. Može primiti oko 6.680 gostiju uz oko 2.200 članova posade, tako da njegov kapacitet iznosi oko 9.000 ljudi.

Foto: usatoday.com

Osam od deset najvećih brodova na svetu pripada kompaniji Rojal Karibian, ali ovaj zaista pomera granice. Na kruzeru se ne osećate kao da ste u gužvi, jer ima 18 paluba. On je kao zgrada.

Postoje 24 lifta i sedam različitih delova kruzera, tako da se putnici prirodno podele, bilo da se radi o solarijumu za odrasle, “zelenom” Central Parku ili vodenom parku.

Central Park je mirno orkuženje, sadrži 20.000 tropskih biljaka, kao i bar s vinom.

Kruzer nudi brojne aktivnosti, tako da putnicima ne može biti dosadno. Mogu se baviti penjanjem, uživati u simulaciji surfovanja, izlasku iz lavirinta.

Ove godine kruzer će ploviti Mediteranom, a naredne godine će njegova baza biti Majami na Floridi. Potom će uslediti serija krstarenja Karibima, prenose agencije.

 https://youtu.be/aQfNyLHn2q4

Izvor: Tanjug

video: ABC News

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments