Naftni tanker koji se sudario sa teretnim brodom kod istočne kineske obale, mogao bi da eksplodira, a vlasti strahuju da bi moglo da dođe do ekološke katastrofe, objavila je Kineska državna televizija ČTV.

Spasilačke ekipe pokušavaju da priđu brodovima ali toksični oblak onemogućava njihove akcije. U potrazi su za, kako prenosi AP, 32 nestala člana posade i pokušavaju da obuzdaju izlivanje nafte iz zapaljene olupine koja je prevozila 150.000 tona ili skoro milion barela kondenzata, koji je vrsta ultralake nafte.

ČTV je, prenosi AP, pozivajući se na kineske zvaničnike, javila da niko od 30 Iranaca i dvoje državljana Bangladeša koji su nestali u subotu nisu do jutros pronađeni.

Naftni tanker “Sanči”, registrovan u Panami, išao je iz Irana za Južnu Koreju kada je u Istočnom kineskom moru, na 257 kilometara od Šangaja. Kina, Južna Koreja i SAD poslali su brodove i avione u potragu za posadom “Sančija”, koja je kompletna nestala.

Kinesko Ministarstvo saobraćaja saopštilo je i da je spaseno svih 21 članova posade “Kristala”, koji je prevozio žito iz SAD u Kinu. Svi članovi posade ovog broda su kineski državljani.

Tačan uzrok eksplozije nije poznat.

Izvor: blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments