Foto: wsoctv.com

U sudaru dva broda koji se u nedelju dogodio nedaleko od francuskog ostrva Korzika u Sredozemnom moru, nije bilo povređenih, ali iz jednog od plovila procurela je tečnost za koju zvaničnici smatraju da je, najverovatnije, gorivo.

Brod “Ulis” iz Tunisa udario je u kiparski brod “Virdžin” koji je stajao usidren na oko trideset kilometara od severnog dela Korzike.

Lokalni mediji objavili su brodski dnevnik u kojem se navodi da je “Ulis” išao iz Đenove ka luci Rejds u Tunisu. U trenutku sudara na “Virdžinu” nije bilo tovara.

“Posle sudara na brodu “Virdžin” pričinjena je znatna materijalna šteta i pukotina duga nekoliko metara”, saopšteno je iz pomorske administracije, a dodaje se da se mrlja od tečnosti raširila na nekoliko stotina metara.

Zvaničnici još nisu identifikovali tečnost, ali izvor blizak istrazi kaže da je u pitanju najverovatnije curenje goriva iz jednog od brodskih rezervoara.

Francuska je poslala dva broda na mesto incidenta, a italijanska obalska straža je uputila avion i tri broda da nadgledaju operaciju sprečavanja širenja mrlje po moru.

Uzrok nesreće još nije poznat, ali veruje se da vremenski uslovi nisu imali uticaj jer je u vreme udara more bilo mirno.

 

Izvor: Telegraf

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Горан
08/10/2018 15:42

То су неки чобани, будале.