Nevreme u mnogim delovima Nemačke izazvalo je poplave, a dve žene su teško povređene od udarca groma. U Bohumu su  dve žene, starosti 21 godinu i 23 godine, zadobile teške povrede, jer je grom udario u njih dok su pokušavale da mobilnim telefonom fotografišu nevreme. Obe su izgubile svest, a očevidci su pozvali hitnu pomoć.

Jedna žena zadobila je povrede opasne po život i lekari su kod nje radili reanimaciju, a teže je povređena njena prijateljica.

Odmah nakon nesreće vatrogasci su dobili ogroman broj poziva zbog grada i jake kiše, koja je poplavila mnoge podrume u Bohumu, a zbog kiše je više ulica bilo privremeno neprohodno.

I u Gelzenkirhenu je kiša poplavila podrume i ulice, a u Dinslakenu je udar groma izazvao požar na krovu jedne zgrade. U pokrajini Severni Hesen došlo je do većih poplava, te je samo u opštini Valdkapel više od 100 vatrogasaca moralo da interveniše.

U delu grada Hecerode jedan auto je odneo odron, ali su putnici uspeli da se izbave iz njega bez posledica. I na najvećem aerodromu u Nemačkoj, u Frankfurtu na Majni, zbog nevremena je otkazano 66 poletanja i sletanja.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments