Foto: Spiegel

Aktuelni predsednik SAD-a Donald Tramp i njegov protivkandidat na predstojećim izborima Džo Bajden u četvrtak su se sukobili na poslednjoj debati oko načina upravljanja pandemijom u SAD-u i rasnih pitanja, te razmenili optužbe za korupciju.

Na ovoj debati su se mikrofoni isključivali kako bi se omogućilo svakome od kandidata da govori dva minuta na svaku novu temu, pa su se potom ponovo uključivali, da bi se izbegao haos prve debate.

Debata na Univerzitetu Belmont u Nešvilu bila je poslednja prilika za predsednika da uhvati zaostatak za Bajdenom iz anketa.

Demokratski kandidat je optužio Trampa da je odgovoran za žrtve koronavirusa.

“Neko ko je odgovoran za tako mnogo smrti ne bi smeo da ostane predsednik Sjedinjenih Država”, rekao je Bajden. “Ja ću tome stati na kraj.”

Tramp je tvrdio da je najgore prošlo. “Imamo vakcinu koja dolazi, ona je spremna, biće raspodeljena tokom sledećih nedelja”. Dodao je i da za širenje koronavirusa odgovornost treba da preuzme Kina.

Dvojica kandidata trebalo je da budu odvojena pleksiglasom zbog koronavirusa, što na prvoj debati nije bio slučaj, ali su barijere uklonjene nakon što su potvrdili da su se testirali na koronavirus i bili negativni.

Debata je trajala 90 minuta, a dotakli su se i zdravstvenog sistema i zaštite, rasizma, poreza.

Izbori za novog predsednika SAD-a održaće se 3. novembra.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments