Fejsbuk je objavio da je problem koji je juče imao sa funkcionisanjem svoje mreže rešen tokom noći. Korisnici širom sveta u sredu nisu mogli ni da šalju niti da primaju medijski sadržaj preko ove društvene mreže, kao i “Vocapa” i “Instagrama”.

Problem s “Instagramom” zabeležen je kod više od 14.000 korisnika, dok se više od 7.500 korisnika žalilo na “Fejsbuk”, a 1.600 na “Vocap”.

“Tokom jednog od našeg operativnog održavanja sastava, prouzrokovali smo problem koji je korisnicima otežao slanje i učitavanje slika i videa”, objasnili su iz kalifornijske kompanije u čemu je bio problem.

Iz kompanije “Tauzend ajz”, koja nadzire globalni promet na internetu, rekli su da je zastoj izgleda povezan sa unutrašnjom infrastrukturom ili problemima s aplikacijom.

Međutim, u “Fejsbuku” nisu rekli da li će refundirati troškove firmama. U sličnom incidentu koji se dogodio u martu ove godine, kad je mreža širom sveta pala na skoro 24 sata, kompanija je poručila da će razmisliti o nadoknadi troškova oglašivačima zbog izgubljenog prostora.

Delimični prekidi su izazvali frustracije korisnika ove najveće društvene mreže na svetu, a mnogi su se požalili na “Tviteru”.

Karta koju je objavio portal Downdetector.com pokazuje da je problem sa društvenim mrežama najviše zahvatio delove Evrope i Sjedinjenih Američkih Država. Što se tiče “Fejsbuka”, najveći problem je bio na zapadu Evrope, nešto posle 22.00 sata. U Beogradu je smetnja označena žutom bojom, što znači da je stepen kvara bio osrednji, pa je korisnicima bilo otežano korišćenje mreže.

Izvor: Index.hr/Blic

 

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Pavle
04/07/2019 13:38

Sad se razotkrilo da sve mreže drži ista firma. Bolje reći služba.

Novosađanin
04/07/2019 14:05
Reply to  Pavle

Odavno je poznato da je Facebook kupio WhatsApp i Instagram. Ništa novo.