Foto: Facebook

Kako portal NS Uživo nezvanično saznaje, u Nemačkoj je uhapšen bivši vođa navijačke grupe Korida, Jovan Coja Kecman.

Kecman je u bekstvu od oktobra 2014. godine, kada je sa dva metka ranio Dalibora Boću Bogdanovića, radinika policije i tadašnjeg komesara za bezbednost FK Vojvodina.

Jovan Kecman je, posle pucnjave u centru Novog Sada, pobegao iz države. Prema informacijama kojim je tada raspolagao Blic, krio se prvo u BIH, a zatim i u Holandiji. Međutim, ispostavilo se da je Kecman, bar deo vremena, proveo u Nemačkoj.

Prema nezvaničnim saznanjima, hapšenje Coje Kecmana nije u vezi sa poternicom koju je naše pravosuđe raspisalo za njim. U ovom trenutku, nije poznato da li će vođa Koride biti isporučen Srbiji.

Sukob Kecmana i Bogdanovića

Danima nakon ranjavanja Bogdanovića, ime Jovana Kecmana ispunjavalo je stranice ksoro svih medija. Tada su za njega pisali, da je umešan u poslove distribucije i prodaje narkotika, a da jake poslovne veze ima u Preševu i Crnoj Gori. Za Kecmana su tvrdili da je u međuvremenu postao i vođa Koride, čuvene navijačke grupe FK Novi Sad.

Do sukoba sa Boćom Bogdanovićem, došlo je usled svađe oko muzike, u jednom ugostiteljskom objektu u Ulici Laze Telečkog. Pošto se znaju od ranije, i nisu bili dobrim odnosima, rasprava između Coje i Boće brzo je prerasla u fizički obračun. Tuči koja je usledila, pridružili su se i njihovi prijatelji sa kojima su bili u izlasku.

U jednom trenutku, ispred lokala u kom su se sukobili, Kecman je izvadio pištolj, i Bogdanovića pogodio sa dva hica.

Dalibor Bogdanović Boća, bio je pripadnik interventne jedinice novosadske policije. Mediji navode, da je jedno vreme radio i kao telohranitelj lidera LSV, Nenada Čanka. Prema tadašnjim pisanjima medija, Bogdanović je nakon promene u rukovodstvu FK Vojvodina, postao komesar za bezbednost.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments