Foto: VESKO BELOJEVIĆ/vijesti.me

Novinarka “Vijesti” Olivera Lakić ranjena je u utorak uveče ispred svog stana na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

Lakićeva je ranjena u nogu, zadobila je prostrelnu ranu desne potkolenice i nalazi se van životne opasnosti, objavljeno je na sajtu Vijesti.

Više stotina NVO aktivista, novinara i građana okupilo se danas ispred Vlade Crne Gore, u znak protesta zbog oružanog napada na novinarku Oliveru Lakić.

Napad se desio, na istom mestu gde je pre šest godina pretučena.

Izvršni direktor Vijesti Željko Ivanović, kazao je da se Olivera oseća dobro, da je hrabra i svesna svega što se dogodilo. On je danas posetio Oliveru Lakić, koja se od posledica ranjavanja oporavlja u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG).

“Čak je rekla da je nešto tako ne iznenađuje, posle dešavanja od 2011. do danas. Znala je za skup koji danas držimo, zamolila je da prenesem zahvalnost svim kolegama koji su došli i koji nisu došli, koji su izveštavali”, kazao je Ivanović.

On je izrazio žaljenje zbog ambijenta u kojem funkcionišemo. Zapitao se i može li crnogorsko društvo posle svega da ide dalje, i da preživi još, kao je rekao, pet godina vladavine Mila Đukanovića.

Ivanović je zapitao i može li društvo da preživi atmosferu u kojoj, kako je rekao, postoje državni neprijatelji, izdajnici, i u kojoj se ljudi, koji pišu otvoreno i slobodno, proglašavaju izdajnicima.

Predsednik Komisije za istrage napada na novinare Nikola Marković, rekao je da godinama upozoravaju da će se desiti novi napadi, ukoliko se ne rasvetle prethodni.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments