Foto: Vox

Američka novinarka rekla je u petak da je državni sekretar SAD-a Majk Pompeo izgubio strpljenje, vikao i psovao, kada je pitala o ukrajinskoj aferi koja je u središtu postupka za opoziv američkog predsednika Donalda Trampa.

Razgovor se uglavnom ticao Irana, ali ga je novinarka Meri Luiz Keli završila Ukrajinom,  jer je predsednik Tramp trenutno optužen u američkom Senatu za zloupotrrbu ovlašćenja zbog toga što je pritiskao Kijev da istraži njegovog demokratskog suparnika.

Majk Pompeo optužen je da nije branio bivšu američku veleposlanicu u Ukrajini Mari  Jovanovič koja je proletos neočekivano smenjena s dužnosti, pošto je bila izložena kampanji blaćenja koju je vodio Rudolf Rudi Đulijani, bivši gradonačelnik Njujorka i lični advokat Donalda Trampa.

Dugujete li izvinjenje Mari Jovanovič?”, upitala je novinarka.

Usledio je napet razgovor u kojem je Pompeo tvrdio da je “branio svakog dužnosnika Stejt Departmenta”, na šta ga je novinarka pitala kad je javno branio Mari, ali nije dobila odgovor.

“Rekao sam sve što sam danas imao. Hvala“, rekao je kratko Pompeo.

“Nagnuo se prema meni i ošinuo me pogledom i izašao iz prostorije”, rekla je novinarka.

“Čekao me u ličnom salonu i vikao na mene desetak minuta, bio je nezadovoljan zbog pitanja o Ukrajini”, rekavši da je vređao tokom čitavog razgovora, a u jednom trenutku i zatražio da joj pokaže na karti gde je Ukrajina, što je novinarka i uradila.

“Svi će čuti o ovome”, zapretio je državni sekretar, koji je i ranije znao da se obruši na novinare.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments