Milan Bandić Foto: cdm.me

Preminuo je prvi čovek grada Zagreba, navode hrvatski mediji. Milan Bandić izgubio je bitku za život u 66. godini nakon srčanog udara.

-U dubokoj tuzi obaveštavamo sugrađanke i sugrađane, saradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada, danas, 28. februara u 66. godini života od posledica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić.

Živeo je za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći celoga sebe – bez ostatka, obavljao 21 godinu. O detaljima, terminu pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama vezanim uz ovu tužnu vest, javnost ćemo obavestiti naknadno.

Počivaj u miru, saopšteno je iz Grada Zagreba.

Kako navodi HRT, Bandić je imao niz zdravstvenih problema, a u utorak mu je bila zakazana operacija glasnih žica.

Milan Bandić rođen je 1955. u Grudama, Bosna i Hercegovina. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu. Godine 2000. upisao postdiplomske studije.

Prvi put za gradonačelnika izabran je 2000. godine, a na tom mestu do danas napravio je pauzu samo u period od 2002. do 2005. kada je bio zamenik gradonačelnika.

Danas.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments