Prijedor: Reke se izlile iz korita, proglašen prvi stepen pripravnosti od bujica

       

Usled intenzivnih padavina u Prijedoru, koje nisu stale ni tokom noći, došlo je do povećanog vodostaja reka Miloševica i Puharska, a poplavilo je  blizu 200 stambenih objekata. Istovremeno, presečene u putne komunikacije u  u zoni ovih vodotka.

Naglo povećanje vodostaja reke Miloševica i Puharska u Prijedoru je izazvalo veliku štetu po domaćinstva, a na vanrednoj sjednici Gradskog štaba civilne zaštite, koja je održana u nedelju veče,  proglašen je prvi stepen pripravnosti za zaštitu od poplava na području grada.

“Nalaže se Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici i drugim subjektima zaštite i spasavanja preduzimanje mera zaštite i spasavanja u zonama ugroženosti od poplava prema iskazanim potrebama na terenu, a pre svega na pružanja pomoći u slučajevima potreba evakuacije stanovništva i životinja”, saopštili su iz Gradske uprave Prijedora

Dodali su da je naloženo i preduzimanje operativnih aktivnosti i angažovanje mehanizacije i ljudstva na postavljanju vreća peska, kako bi sprečio prodor plavnih voda u stambene objekte.

Bujice stvaraju probleme u Petkovcu, Tunjici, Londži, Buljuku, Urijama, Poljavnicama, Vidoriji, Rogi i Svodni.

U protekla 24 sata palo je 68 litara kiše po metru kvadratnom.

 

Izvor: Telegraf

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments