Atmosfera u Izbornom štabu SNSD je pobednička, a portparol te stranke Radovan Kovačević kaže da je lider te stranke Milorad Dodik praktično već novi član Predsedništva BiH iz Republike Srpske.

Prema prvim rezultatima, kaže Kovačević, na osnovu do sada prebrojanih 20 odsto glasačkih listića, Dodik vodi sa 58 odsto glasova građana RS.

Prema rečima Kovačevića, protivkandidat Mladen Ivanić ima oko 40 odsto glasova. Kovačević je zahvalio i čestitao svim građanima koji su izašli na izbore I glasali za kandidate SNSD, s obzirom na to da je ovo, kako je rekao, bila jedna od najprljavjih kampanja.

On kaže da veruje da su “takvo ponašanje birači danas kaznili”. Prema informacijama CIK BiH u Srpskoj je do 15 časova izašlo 41, 81 odsto građana, što je znatno više nego u 2014. godini.

Velika izlaznost grđana je zabeležena u Banjaluci i to u gradskom području.

Prema poslednjim nezvaničnim informacijama do 19 časova na 70 odsto biračkih mesta u Banjaluci izlaznost je bila 59,8 odsto, što je značajno više nego pre četiri godine.

Inače, izlaznost zabeležena u Republici Srpskoj je znatno veća u odnosu na izlaznost u Federaciji BiH.

Predsednik SNSD i kandidat za srpskog člana Predsedništva BiH Milorad Dodik na glasanje u Dom kulture Laktaši jutros je došao vidno raspoložen i tom prilikom odučio da zabavi sve prisutne, a detaljnije o tome pročitajte OVDE.

 

Predizborna tišina počela je juče u 7:00 sati. Građani BiH biraju članove Predsedništva BiH, predstavnike za Predstavnički dom BiH, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, Predsednika i Potpredsednika Republike Srpske, i predstavnike za Narodnu skupštinu Republike Srpske, kao i predstavnike za Skupštine kantona u Federaciji BiH.

Izvor: Infomer

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments