Ribari izvukli drogu vrednu 18 miliona

       

Ribari u Mjanmaru pronašli su vreće s drogom – kristalnim metamfetaminom u vrednosti 18 miliona evra, prenosi AFP pozivajući se na izjavu jednog zvaničnika.

U Andamanskom moru duž obale Mjanmara plutale su 23 vreće droge. U svakoj vreći bile su plastične kesice s oznakom “Kineski zeleni čaj”.

To je ambalaža koju bande iz jugoistočne Azije obično koriste za krijumčarenje kristalnog metamfetamina na daleka odredišta, uključujući Japan, Južnu Koreju i Australiju.

Ribari koji su pronašli drogu mislili su da je reč o dezodoransu, namazali su se kristalima, dobili opekotine po koži i gubili su svest.

Odmah nakon toga pozvali su policiju koja je pronašla još dve vreće. Ukupna količina pronađene droge je 691 kilogram, a tržišna vrednost 20,2 miliona dolara, odnosno 18,09 miliona evra.

“Nikada pre nisam video drogu kako pluta okeanom”, rekao je lokalni funkcioner stranke Nacionalna liga za demokratiju koja je pomagala ribarima i policiji.

Mjanmarska policija nije saopštila o čemu je reč.

Mjanmar je drugi po veličini proizvođač opijuma na svetu poslije Afganistana i jedan od najvećih proizvođača metamfetamina u svetu.

Delovi Laosa, Tajlanda i Mijanmara čine takozvani “Zlatni trougao” – čvorište trgovine metamfetaminom, odakle se ta droga dostavlja po ostalim delovima Jugoistočne Azije.

Izvor: FoNet

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments