Foto: media.npr.org

Najmanje 53 osobe su poginule u požaru u tržnom centru u Kemerovu u Rusiji, a među poginulima i nestalima ima i dece, izjavila je portparolka Istražnog komiteta Svetlana Petrenko Interfaksu.

Ruska agencija Interfaks ranije danas je javila, pozivajući se na operativni štab na mestu tragedije, da je u požaru u Kemerovu poginulo 55 osoba. Izvor je rekao da je nađeno 55 tela poginulih i da se nastavlja potraga u ruševinama na trećem spratu.

TV Rusija saopštila je da su poginule 53 osobe.

Ministarka zdravlja Veronika Skvorcova saopštila je da je 11 osoba hospitalizovano, a da su u najtežem stanju dva dečaka koja su skočila sa četvrtog sprata.

Požar je izbio u nedelju, na četvrtom spratu tržnog centra gde su bioskop i dečja igraonica u kojoj su bili svi koji su poginuli.

Na sednici Ministarstva za vanredne situacije takođe je saopšteno da su dve bioskopske sale u tržnom centru “Zimska višnja” na četvrtom spratu propale na treći sprat.

Više od deset osoba smatra se nestalim. Požar u četvorospratnom tržnom centru ugašen je rano jutros posle više sati. Pokrenuta je istraga o uzroku požara. Mnogi među mrtvim i nestalim su deca, naveo je TASS.

Prethodni bilans nastradalih prema agenciji TASS bio je 48 mrtvih i 16 nestalih.

Tržni centar “Zimska višnja” u Kemerovu nalazi se u jednoj od centralnih gradskih ulica, a policija je zatvorila za saobraćaj oblast oko zgrade.

Kemerovo je grad u Sibiru, na jugu Rusije, i udaljen je od Moskve 3.000 kilometara.

Saučešće Vučića Putinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je sinoć telegram saučešća predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, povodom stravičnog požara u Kemerovu, u kome je stradao veliko broj ljudi i dece.

“Primite moje iskreno saučešće povodom tragičnog događaja u Kemerovu, gde je stravični požar odneo veliki broj žrtava. Duboko nas je potreslo to što je među stradalima i mnogo dece. Molim Vas da porodicama poginulih, kao i onima koji još tragaju za svojim najbližima, prenesete moje iskreno saosećanje, a povređenima želje za brz oporavak”, naveo je Vučić.

Izvor: Beta

Video: Мишень в дым

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments