Oluja koje su pogodile severoistok SAD, poginulo je pet osoba, među kojima i devojčica, a skoro pola miliona ljudi je ostalo bez struje, prenose svetski mediji.

Oluje, poplave, grad, vetar jačine skoro 130 kilometara na čas zahvatili su SAD, a moguća je pojava tornada. Nacionalna meteorološka služba upšozorila je stanovnike ovog dela SAD, na vremenske nepogode.

U saveznoj državi Njujork poginula je 11-godišnja devojčica na koju je palo drvo usled oluje. Drvo je u padu povredilo i njenu majku.

U gradu Njuburgu drvo je palo na ženu dok je vozila. Ona je takođe kasnije preminula.

U Danberiju u saveznoj državi Konektikat, jedna osoba je poginula nakon što je drvo palo na kamion koji je vozila, četvrtu osobu je takođe usmrtilo drvo u Nju Ferfildu u Konektikatu, a 31-godišnji muškarac je poginuo nakon što je drvo smrskalo njegovo vozilo u Pokonosu.

U Pensilvaniji, Njujorku, Nju Džersiju i Konektikatu juče nisu imali struju.

Iako se oluja velikom brzinom kreće ka istoku SAD, upozorenja od nacionale meteorološke stanice na teške vremenske uslove ostaju na snazi u području od Vašingtona do Filadelfije i od Njujorka do Bostona.

Upozorenja na novi talas poplava izdata su za područje Vašingtona i Baltimora.

Zbog ovakvih vremenskih uslova obustavljen je rad jedne od najprometnijih železničkih linija na severoistoku, a sve linije metroa na severu su obustavljene zbog srušenog drveća, što je danas dovelo do velike pometnje u saobraćaju na železničkoj stanici “Grand Central Terminal” u Njujorku, gde su se zaglavile hiljade ljudi.

Vremenski uslovi u Njuburgu su bili toliko loši da je grad zatvorio sve puteve zbog neprohodnosti, a u Brukfildu u Konektikatu je proglašena “katastrofa u gradu” upozoravajući ljude da ostanu u svojim kućama.

Upozorenje na tornado je izdato za severni deo države Njujork, posebno za region Hadson, za severoistočnu Pensilvaniju, zapadni deo Konektikata, Masačusets i južni Vermont, kao i upozorenje na grad i vetrove jačine do 130 km na čas.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments